ALLEGRO 

Cor de Teatre presenta: ALLEGRO

Allegro, mostra la relació quotidiana de qualsevol persona amb l’univers musical que l’envolta; un viatge vertiginós de la mà de catorze cantants a capel·la que exploren i esborren les fronteres entre la gran música clàssica i l’humor visual més sofisticat, fent-nos veure que tot el nostre entorn està guarnit per un art sense el qual no s’entendria aquest misteri que anomenem vida. L’humor, el treball gestual i la música a capel·la configuraran el segell identificatiu de la proposta on totes les escenes estan pensades posant-les a l’abast de tots els públics de diferents edats i nacionalitats. Una presentació atractiva i de qualitat plena d’energia faran d’Allegro una eina per a apropar la música clàssica al gran públic i de manera universal. «Ens despertem amb música, viatgem amb música, escoltem les notícies amb música, comprem amb música, esperem amb música, sentim música que s’escapa d’habitacions, d’auriculars, de cotxes, de telèfons; ensopeguem amb músics pel carrer, amb cantants cridaners als bars, als restaurants, al futbol. Cantem per adormir els nadons, per entretenir-los i per recordar-los que 365 dies de música ininterrompuda fan un any i que empenyent anys arribarà el dia en què ens acomiadarem també amb música» Paco Mir.

Paco Mir n’és el dramaturg i director escènic, David Costa el director musical i la interpretació corre a càrrec de la Companyia Cor de Teatre que posa la seva emprempta musical a l’espectacle interpretant en directe i a capel·la el conegut repertori.

Cor de Teatre no és pròpiament un grup vocal ni tampoc una companyia teatral, sinó les dues coses alhora. Durant aquests últims anys s’ha consolidat com a companyia estable i ha estat plataforma de nous artistes. L’any 2010 la companyia assumeix un nou repte i s’implica en l’espectacle Operetta de Jordi Purtí, fet que marcarà un abans i un després en l’evolució de la companyia, la crítica n’ha destacat la seva energia, talent i originalitat. Recentment, assumeix el repte de la creació d’una escola de formació per a joves intèrprets, per inci dir positivament en la vida dels joves. Perseguint un impacte positiu i esperançador en la nostra societat.  

Producció:

Coproducció:

temporada alta logo

Amb el suport de:

logo-generalitat copia

logo_llull_mig_b

Paco Mir
Dramatúrgia i direcció escènica

Va néixer al 57. Va voler ser estudiant de Belles Arts (en realitat volia dibuixar tires còmiques) quan va ensopegar casualment amb el teatre i, avui dia, desprès de trepitjar els escenaris de tot el món durant més de 34 anys , de crear vuit obres amb el TRICICLE, de escriure’n quatre, de guanyar dos PREMIS MAX, de produir diverses sèries de televisió, de crear campanyes de publicitat i d’adaptar i dirigir un petit grapat de teatre, sarsuela i òpera, encara té la sensació que està en el món el espectacle per casualitat. Per si de cas, mai ha deixat de dibuixar. Altres produccions: Políticament Incorrecte, La Cena De los Idiotas, La Venganza De Don Mendo…

David Costa
Creació i
direcció musical

Tenor i director musical. Fundador i director de Cor de Teatre. Director i professor de cant de diferents projectes educatius, grups teatrals, actors i actrius. Actualment continua treballant amb Joaquim Proubasta i Cor de Teatre per a la consolidació de diversos projectes vocals polifònics. Ha produït diversos projectes per a diferents discogràfiques, grups de cambra, orquestres, cors i solistes nacionals i internacionals.
PREMI MAX millor espectacle musical, la flauta màgica Variacions dei furbi (2014). PREMI MAX nominació Operetta millor espectacle revelació (2012). PREMI BUTACA Operetta millor espectacle familiar (2011).

Pere M. Xiberta
Arranjaments
musicals

Format a Barcelona, USA, Itàlia i Hongria, en composició, direcció coral i interpretació pianística. Ha treballat entre d’altres amb René Clausen, André Thomas, Peter Broadbent, Leonardo Balada i Vinautas Miskinis. Ha especialitzat la seva creació musical en l’àmbit del gènere vocal. Com a intèrpret ha actuat a França, Bèlgica, Holanda, Suïssa i a l’estat espanyol. Guardonat als Premis Catalunya de composició Coral (2008 i 2013). Publica composicions i arranjaments per a institucions corals catalanes. Professor en cursos de formació per a mestres, col·laborador en l’edició de llibres i enregistraments pedagògics. Ha realitzat també els arranjaments musicals d’Operetta.

Cor de Teatre
Grup vocal i
companyia teatral

Cor de Teatre no és pròpiament un grup vocal ni tampoc una companyia teatral, sinó les dues coses alhora. Un grup de cant coral que trenca esquemes, que canta un repertori polifònic però sense partitures i trenca amb la distribució característica d’aquestes formacions a sobre l’escenari per incorporar moviment, acció i recursos propis de l’àmbit teatral. La companyia treballa des de fa més de 16 anys en la recerca de noves sonoritats, experimenta amb el seu potencial expressiu i la interpretació. Per tot això, és molt més que un grup vocal, és una companyia que ha obert un nou camí en la interpretació del repertori polifònic.

X