30 juliol 2018

Cor de Teatre presenta ‘Troia, una veritable odissea!’

|

Després dels èxits d’Operetta i Allegro, Cor de Teatre presenta el seu nou espectacle Troia, una veritable odissea! La nova proposta de Cor de Teatre s’ha pogut veure avui dilluns a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles, on l’espectacle s’ha treballat en residència, i, a partir d’ara, es podrà veure al setembre en dues noves sessions a la mateixa Factoria, a l’Auditori de Manacor, al Teatre Municipal de Girona en el marc del Festival Temporada Alta de Girona i al Teatre Nacional de Catalunya.

Troia, una veritable odissea! és un espectacle polifònico-teatral per a tots els públics inspirat en la Ilíada i l’Odissea, obres atribuïdes a Homer (segle VIII a.C.), i que són el conjunt d’episodis més important de la mitologia i les llegendes gregues. Els 30 intèrprets de Cor de Teatre us faran viatjar amb les seves veus, pels episodis més emocionants d’aquestes dues obres literàries fundacionals de la cultura europea.

Grans cors de la història de la música, arranjats per ser interpretats a cappella, faran evolucionar el relat, creant una fusió inseparable i molt potent entre la música i el teatre gestual. Cada nota té un gest assignat, a cada frase musical li pertany una acció teatral. Hi podreu escoltar Bach, Purcell, Haendel, Mozart, Verdi i Wagner, entre molts altres.

Troia, una veritable odissea! té com a elements centrals el treball gestual i la música a cappella que configuren el segell identificador de Cor de Teatre posant a l’abast del gran públic grans clàssics de la música i la literatura

Troia, una veritable odissea! té dues parts clarament diferenciades. Després d’escoltar Penélope i el cor grec, que us introduiran en la història, i descobrir els déus de l’Olimp, màxims responsables dels destins del homes, veureu com el conjur de l’amor d’Afrodita sobre Paris i Helena (reina d’Esparta i esposa de Menelau) és la causa de l’inici de la guerra entre grecs i troians. La mort d’Aquil·les i l’escena del cavall gegantí gira la sort de la guerra a favor dels grecs. Amb la tornada dels grecs a casa, acaba la Ilíada. El relat continua amb les aventures de l’astut Ulisses, protegit per la deessa Atena, que conta l’Odissea. Hi veureu l’episodi a la cova del gegant Polifem, els naufragis provocats pels déus contra els grecs, la baixada d’Ulisses a l’Hades (a l’Infern) i l’aventura amb les malvades sirenes caníbals. Podrà superar totes les adversitats a temps per recuperar el seu tro a Ítaca, retrobar-se amb la seva esposa Penélope i tombar els pretendents fatxendes que volen arrabassar-li el reialme?

Podeu consultar l’agenda de Troia, una veritable odissea a cordeteatre.com

X