28 juny 2021

Cor de Teatre i Vespres d’Arnadí presenten ‘Dido & Enees’ a l'(a)phònica

|

Cor de Teatre i Vespres d’Arnadí van estrenar ahir la seva versió de Dido & Enees, una de les òperes del barroc més reconegudes. El Monestir de Sant Esteve de Banyoles va acollir l’estrena d’aquesta òpera de Henry Purcell sobre un llibret de Nahum Tate, dins la 17a edició del Festival de la Veu (a)phònica de Banyoles. Una ocasió per sentir algunes de les veus líriques més aclamades del país, dirigides musicalment per Dani Espasa i amb la direcció escènica d’Andrea Portella.

Cor de Teatre s’unia així per primera vegada amb l’orquestra barroca Vespres d’Arnadí, una formació que ofereix versions plenes d’emoció, frescor i espontaneïtat, utilitzant instruments i criteris històrics.

Sinopsis

Història d’amor entre la reina de Cartago, Dido, i l’heroi Enees, un fugitiu de Troia que té la missió de fundar una nova ciutat. Les tropes d’Enees naufraguen a les costes de Cartago i quan l’heroi troià i la reina es coneixen, s’enamoren. Les bruixes de l’indret, que tenen enveja de la reina Dido, s’uneixen per persuadir Enees i convèncer-lo que el seu propòsit real és crear una nova ciutat. A partir de llavors, la relació amorosa es complica fins a arribar a un tràgic final.

Fitxa artística

Mireia Pintó, mezzosoprano (Dido, reina de Cartago)
Laia Frigolé, soprano (Belinda, consellera de Dido)
Jordi Domènèch, contratenor (Fatillera)
Salvador Parrón, tenor (Enees, guerrer Troià)
Alba Bosch, soprano (Segona dama de Dido i primera bruixa)
Glòria Garcés, mezzosoprano (Segona bruixa)
Eduard Mas, tenor (Mariner d’Enees)
Cor de Teatre (dir. David Costa), intèrprets
Vespres d’Arnadí, orquestra
Dani Espasa, direcció musical
Andrea Portella, direcció escènica i adaptació

Producció i distribució:

 

Amb el suport de:

 

En conveni amb l’Ajuntament de Banyoles

Amb la col·laboració de Fundació Lluís Coromina

 

X