24 octubre 2018

Cor de Teatre interpreta l’Street Chorus dins la monumental Missa de Bernstein a L’Auditori de Barcelona

|

La companyia Cor de Teatre interpretarà aquesta cap de setmana a l’Auditori de Barcelona l’Street Chorus dins la monumental Missa de Bernstein. Serà la segona vegada que la companyia banyolina es posarà en el paper del poble després de l’èxit que la producció va tenir fa dos anys i just quan es commemora el centenari del naixement de l’autor nord-americà. La Missa de Bernstein es podrà veure aquest divendres, dissabte i diumenge.

La Missa de Bernstein és una obra molt poc convencional que relaciona diferents estils musicals i barreja l’espiritualitat dels textos litúrgics amb la teatralitat pròpia dels musicals nord- americans. L’obra neix de l’encàrrec de Jacqueline Kennedy per l’obertura del J.F.K. Center for the Performing Arts a Washington l’any 1971. És una obra espectacular amb 250 intèrprets a l’escenari: una orquestra de més de 100 músics, inclosos instruments de rock, teclats, percussions, quatre cors i solistes.

La Missa de Bernstein és una producció de l’Auditori de Barcelona i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), dirigida per Clark Rundell, que ja la va dirigir fa dos anys, quan es va estrenar l’obra a Barcelona. El director de Cor de Teatre David Costa ha destacat “el paper trencador de l’Street Chorus que anima a la reflexió per crear un entorn on hi tinguin cabuda diferents pensaments. Una obra universal de gran qualitat que trena tants estils estètics que la converteixen en única”, i afegeix “és un luxe rebre de nou l’encàrrec de l’OBC i L’Auditori per interpretar-la de nou”.

A més de l’OBC i Cor de Teatre, la producció compta amb el baríton William Dazeley com a celebrant, el Cor Madrigal, el Cor Lieder Càmera, el cor Veus-Cor Infantil Amics de la Unió i l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC. La producció es podrà veure en tres funcions, divendres a 2/4 de 9 del vespre, dissabte a les 7 de la tarda i diumenge a les 11 del matí. Les entrades estan a la venda a auditori.cat.

Nova producció

La participació de Cor de Teatre a la Missa de Bernstein arriba just quan la companyia acaba d’estrenar el seu nou espectacle ‘Troia, una veritable odissea!’ on, per primera vegada, la companyia se centra en un guió de temàtica unitària i en fa la seva pròpia adaptació.

TROIA, una veritable odissea! és un espectacle polifònico-teatral a partir dels relats de La Ilíada i L’Odissea en què Cor de Teatre us farà viatjar amb les seves veus per alguns dels episodis més representatius i emocionants d’aquests dos poemes èpics fundacionals de la cultura europea. Aquesta odissea musical és alhora un recorregut a cappella a través de grans cors de la història de la música, amb peces de compositors com Purcell, Bach, Händel, Mozart, Verdi o Wagner.

Un espectacle per a tots els públics, on a cada acció escènica, li correspon una frase musical,creant una fusió inseparable, potent, expressiva i molt plàstica, sempre des de la mirada de Cor de Teatre. Troia, una veritable odissea! es podrà veure al Festival Temporada Alta de Girona- Salt, que l’ha coproduït, i pel que queden poques entrades. Del 13 al 30 de desembre farà temporada al Teatre Nacional de Catalunya.

Fotos: Zircus Foto

X