29 març 2018

Cor de Teatre Joves estrena a Banyoles la seva adaptació de Romeo & Julieta

|

La companyia torna a Shakespeare en una obra dirigida per Joan Gómez Ponsetí

Cor de Teatre Joves presenta nou espectacle. La companyia formativa de Cor de Teatre torna als clàssics amb la seva particular adaptació de Romeo & Julieta, per oferir una proposta de qualitat i amb una vigència clara on els intèrprets encarnaran de manera natural les exigències en el repartiment dels protagonistes. L’espectacle, dirigit per Joan Gómez Ponsetí, director de la companyia Teatrebrik, es podrà veure del 6 al 8 d’abril a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles, dins el cicle Formats Factoria.

Després d’emocionar al públic amb el seu últim espectacle Enamorats de Shakespeare, Cor de Teatre Joves segueix el seu creixement artístic confiant amb l’obra de Shakespeare. Aquesta vegada proposa una original versió del clàssic de Shakespeare Romeo & Julieta amb la complicitat de grans hits de la música dels anys 90 i amb la plasticitat i força visual de les propostes artístiques de Joan Gómez Ponsetí.

L’adaptació del text, assessorada per Salvador Oliva, també és de Joan Gómez Ponsetí. La direcció musical és de David Costa, en col·laboració amb el músic i compositor Vic Moliner.

Un ambiciós repte interpretatiu per Cor de Teatre Joves, 

David Costa, director musical

David Costa, director de Cor de Teatre i director musical de Romeo & Julieta, ha remarcat que l’espectacle és un ambiciós repte interpretatiu per Cor de Teatre Joves, “ens endinsem en la interpretació d’una obra literària combinant la veu parlada i la veu cantada amb el treball personal de cada cantant de la companyia, creant diferents personatges, registres, intencions dramàtiques i expressives. Un creixement artístic molt interessant”.

La versió de Romeo & Julieta de Joan Gómez Ponsetí i Cor de Teatre Joves està adaptada per a 13 actors, 22 cantants i 2 músics. Els actors s’encarreguen d’executar tots els personatges principals de la trama, tot i que la música i els arranjaments vocals polifònics esdevenen els autèntics protagonistes de l’obra. Dins de l’espectacle, sonaran en directe 11 temes musicals que seran interpretats per Cor de Teatre Joves. Versions vocals, arranjades i adaptades de grans temes dels anys noranta de formacions com Red Hot Chilli Peppers, Lou Reed, The Blake Eyed Peas, Madonna i Prince, entre d’altres.

Una adaptació feta a mida per als joves de Cor de Teatre,

Joan Gómez Ponsetí, director artístic

El director Joan Gómez Ponsetí ha destacat que “molts textos han estat substituïts pels temes musicals que, juntament amb la posada en escena i el clima que es genera, aconsegueixen explicar parts de la trama utilitzant un llenguatge més metafòric, més simbòlic. Una adaptació feta a mida per als joves de Cor de Teatre”.

Romeo & Julieta

Romeo s’enamora bojament de Julieta el primer dia que la veu, i Julieta d’ell. Però tots dos són víctimes dels interessos i les desavinences de les seves respectives famílies. Els pares d’un i altre no escolten les necessitats dels seus fills, sinó que es mouen motivats pels seus interessos personals o els interessos del seu clan.

La tragèdia romàntica més coneguda de la història del teatre reflexiona sobre l’amor adolescent, però també sobre la perpètua dificultat de comunicació entre els pares i els fills adolescents. Si els pares de Romeo o de Julieta haguessin oblidat per uns moments l’eterna rivalitat i haguessin escoltat als seus fills, l’amor hauria guanyat i la tragèdia no s’hauria perpetuat.

Per aquesta gran moralitat que envolta la trama de l’obra, Cor de Teatre i Joan Gómez Ponsetí decideixen ubicar la proposta en el terreny del simbòlic. En aquest cas la història acaba en tragèdia, però la vivència que explica el text es perpetua al llarg de totes les generacions i s’ubica en la distància que s’estableix entre les expectatives de l’adult i les necessitats de l’adolescent.

Les entrades ja estan disponibles a un preu de 12€ i es poden adquirir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles o a través del web de Cultura de Banyoles.

COMPRAR ENTRADES


Fitxa artística

Veus i interpretació, Cor de Teatre Joves: Berta Butinyà, Bruna Cañada, Laia Carbonés, Anaïs Córdova, Albert Costa, Neus Fernàndez, Aleix Fernàndez, Nil Gallego, Núria Ginesta, Berta Gratacós, Julià Gratacós, Marçal Gratacós, Ariadna Llop, Natàlia Menció, Mercè Noguer, Mireia Pairó, Eduard Paredes, Clàudia Rigau, Mar Rubio, Anna Rustullet, Clàudia Sarola i Genís Tomàs

Components Cor Teatre

Romeo: Eduard Paredes

Julieta: Neus Fernàndez

Mercutio: Saïd Bosch

Benvolio: Mireia Pairó

Comte Paris: Aleix Fernàndez

Tibald: Anaïs Córdova

Baltasar: Genís Tomàs

Sra. Montagu: Berta Butinyà

Components Cor Teatre

Fra Llorenç: Enric López

Sr. Capulet: Nasi Marco

Sra. Capulet: Llum Pérez

Príncep de Verona i Apotecari: Llorenç Gómez

Sr. Montagu: Pere Quintana

 

Contrabaix, Baix elèctric i loops: Vic Moliner

Saxo, Clarinet, Flauta travessera i percussions: Dani López

Adaptació i direcció escènica: Joan Gómez Ponsetí

Direcció musical: David Costa

Arranjaments: Vic Moliner, Nasi Marco i David Costa

Escenografia: Canseixanta

Il·luminació: August Viladomat

Vestuari: Nuri Tresserres

Ajudant de direcció: Marçal Gratacós

Ajudant de direcció musical: Albert Costa

Producció: Somfònics i Cor de Teatre

Distribució: Somfònics

Comunicació: Estudi Oliver Gràfic

Agraïments: Consmet, Zona Fusta, Rafel Ferré, Íngrid Calpe, Jaume Vicens, Tomàs Gómez, Nuri Abulí, Oriol Coma, Punt de Fuga, Salvador Oliva i Joan Solana.

Leave a Reply

X