COR DE TEATRE

Cor de Teatre no és pròpiament un grup vocal ni tampoc una companyia teatral, sinó les dues coses alhora.

Un grup de cant coral que trenca esquemes, que canta un repertori polifònic però sense partitures i trenca amb la distribució característica d’aquestes formacions a sobre l’escenari per incorporar moviment, acció i recursos propis de l’àmbit teatral.

Un grup vocal format per més d’una vintena de cantants que interpreten peces de tots els temps a cappella, des del renaixement fins al pop-rock, amb una interpretació marcada per l’humor que converteix les propostes en emocionants i divertides.

La companyia treballa des de fa gairebé 20 anys en la recerca de noves sonoritats,  experimenta amb el seu potencial expressiu i la interpretació. Ha portat la seva veu arreu del territori europeu, actuant en teatres, esglésies i auditoris,  també s’ha atrevit a cantar sobre plataformes mòbils circulant pels carrers, des dels balcons o ha innovat amb accions sorpresa (flashmob) en llocs públics. Cor de Teatre és molt més que un grup vocal, és una companyia que ha obert un nou camí en la interpretació del repertori polifònic i que ha estat molt ben considerada.

Durant aquests últims anys s’ha consolidat com a companyia estable, ha estat plataforma de nous artistes i s’ha professionalitzat en els diferents formats, sempre treballant per a la producció d’espectacles musicals, vocals i polifònics a cappella.  L’any 2010 assumeix un nou repte amb la interpretació i producció de l’espectacle Operetta de Jordi Purtí, fet que marcarà un abans i un després en l’evolució de la companyia.

LA CRÍTICA N’HA DESTACAT LA SEVA ENERGIA, TALENT I ORIGINALITAT

Cor de Teatre ha estat nominat i premiat en diverses ocasions (Premis Max, Premi Butaca, Unnim de teatre, entre d’altres) i ha realitzat gires internacionals amb els seus espectacles. Actualment està en fase de creació de la seva nova proposta que es presentarà pròximament. Cor de Teatre s’ha endinsat també en la creació d’una escola de formació per a joves intèrprets, assegurant la continuïtat de la companyia i perseguint un impacte positiu i esperançador en la nostra societat.

X