OPERETTA 

Operetta, l’espectacle revelació

Imagineu-vos un rodatge impossible del Brindisi de La Traviata, o un Tour de França on els corredors pedalen al ritme d’una famosíssima ària d’El Barber de Sevilla, o una història d’amor entre dos treballadors de la neteja d’una estació de trens acompanyats de la banda sonora del Cor d’esclaus del Nabucco de Verdi. Ho teniu?

Imagineu-vos també que no hi ha orquestra, només 18 veus excel·lents que, a més de fer de solistes, hi posen el coixí harmònic i aconsegueixen que el públic s’oblidi que no hi ha músics.

Si hi afegiu tones de talent, humor, ritme i força visual, el resultat és “Operetta”, una potent barreja dels dos llenguatges més universals: la música vocal i el teatre gestual.

PER GAUDIR EN FAMILIA UNA EXPERIÈNCIA ÚNICA

“Operetta” és un espectacle per a tots els públics que ofereix una impagable aproximació al món de l’òpera, sota la direcció de Jordi Purtí i David Costa. Un muntatge que combina música a cappella i grans dosis d’humor, és recomanable tant pels amants de la lírica com pels que desconeixen el món de l’òpera.

Estrenada el 2011 a Girona, ha fet estada al Teatre Nacional de Catalunya, al Teatre Poliorama i Victòria de Barcelona, al Gran Teatre del Liceu, al Théatre Antoine de París entre molts d’altres i ha tingut un èxit aclaparador al Festival Off d’Avinyó i a la posterior gira europea per França, Suïssa, Bèlgica i Alemania.

L’espectacle ha guanyat el Premi Butaca al Millor Espectacle Familiar (XVII edició premis de teatre de Catalunya) i el Premi Popular de la 10a edició dels Premis Unnim de teatre. També ha estat finalista en la quinzena edició dels Premis Max de teatre, com a espectacle revelació.

“Operetta” segueix en gira internacional i actualment compta amb 341 actuacions.

UN ESPECTACLE QUE ATRAPA AL PÚBLIC. PER LA SEVA MÚSICA, EL RITME, L’HUMOR I LA SEVA FORÇA VISUAL

Amb el suport de:

Jordi Purtí
Dramatúrgia i direcció escènica

Nascut a Manresa, comença al món de l’espectacle fent acrobàcies i malabars en un moment d’explosió de les rues i les cercaviles. Estudia Mim i Pantomima a l’Institut de Teatre de Barcelona. La seva universitat van ser els cinc anys d’actor a la companyia Els Joglars, on col·labora en la creació de dos espectacles: Bye, bye, Beethoven i Columbi
Lapsus, a més de tres sèries de televisió. Comença a escriure i dirigir les seves pròpies obres el 1991. A dia d’avui porta 56 obres estrenades. L’atrau el repte d’afrontar diversos estils i això fa d’ell un professional versàtil.

David Costa
Creació i
direcció musical

Tenor i director musical. Fundador i director de Cor de Teatre. Director i professor de cant de diferents projectes educatius, grups teatrals, actors i actrius. Actualment continua treballant amb Joaquim Proubasta i Cor de Teatre per a la consolidació de diversos projectes vocals polifònics. Ha produït diversos projectes per a diferents discogràfiques, grups de cambra, orquestres, cors i solistes nacionals i internacionals.
PREMI MAX millor espectacle musical, la flauta màgica Variacions dei furbi (2014). PREMI MAX nominació Operetta millor espectacle revelació (2012). PREMI BUTACA Operetta millor espectacle familiar (2011).

Pere M. Xiberta
Arranjaments
musicals

Format a Barcelona, USA, Itàlia i Hongria, en composició, direcció coral i interpretació pianística. Ha treballat entre d’altres amb René Clausen, André Thomas, Peter Broadbent, Leonardo Balada i Vinautas Miskinis. Ha especialitzat la seva creació musical en l’àmbit del gènere vocal. Com a intèrpret ha actuat a França, Bèlgica, Holanda, Suïssa i a l’estat espanyol. Guardonat als Premis Catalunya de composició Coral (2008 i 2013). Publica composicions i arranjaments per a institucions corals catalanes. Professor en cursos de formació per a mestres, col·laborador en l’edició de llibres i enregistraments pedagògics. Ha realitzat també els arranjaments musicals d’Operetta.

Cor de Teatre
Grup vocal i
companyia teatral

Cor de Teatre no és pròpiament un grup vocal ni tampoc una companyia teatral, sinó les dues coses alhora. Un grup de cant coral que trenca esquemes, que canta un repertori polifònic però sense partitures i trenca amb la distribució característica d’aquestes formacions a sobre l’escenari per incorporar moviment, acció i recursos propis de l’àmbit teatral. La companyia treballa des de fa més de 16 anys en la recerca de noves sonoritats, experimenta amb el seu potencial expressiu i la interpretació. Per tot això, és molt més que un grup vocal, és una companyia que ha obert un nou camí en la interpretació del repertori polifònic.

X