TROIA, UNA VERITABLE ODISSEA! 

TROIA, una veritable odissea! és un espectacle polifònico-teatral a partir dels relats de la Ilíada i l’Odissea en què Cor de Teatre us farà viatjar amb les seves veus per alguns dels episodis més representatius i emocionants d’aquests dos poemes èpics fundacionals de la cultura europea.

Aquesta odissea musical és alhora un recorregut a cappella a través de grans cors de la història de la música, amb peces de compositors com Purcell, Bach, Händel, Mozart, Verdi o Wagner.

Reviureu el món de l’Olimp i els seus déus, el rapte d’Helena i assistireu en directe a la Guerra de Troia amb el famós cavall de fusta. Acompanyareu Ulisses per perilloses aventures de tornada a Ítaca, on l’esperen Penélope i els pretendents que volen arrabassar-li l’esposa i el reialme.

La Ilíada i l’Odissea com mai us les han explicades…

Producció:

Col·laboració:

Cor de Teatre
Companyia

Cor de Teatre no és pròpiament un grup vocal ni tampoc una companyia teatral, sinó les dues coses alhora. Una companyia que ha obert un nou camí en la interpretació del repertori polifònic.
Un grup de cant coral que trenca esquemes, que canta sense partitures i trenca amb la distribució característica d’aquestes formacions sobre l’escenari per incorporar moviment, acció i recursos propis de l’àmbit teatral.
Actualment està format per 28 cantants que interpreten peces a cappella, des del Renaixement fins al Pop-Rock, i experimenten amb el seu potencial expressiu i la interpretació, oferint al públic espectacles emocionals, molt plàstics i amb les necessàries dosis d’humor.
Cor de Teatre ha estat plataforma de nous artistes i s’ha professionalitzat en diferents formats, sempre treballant per a la producció d’espectacles musicals, vocals i polifònics a cappella.
Cor de Teatre ha estat nominat i premiat en diverses ocasions (Premis Max, Premi Butaca, Unnim de teatre, entre d’altres) i ha realitzat gires internacionals amb els seus espectacles.
LA CRÍTICA N’HA DESTACAT LA SEVA ENERGIA, TALENT I ORIGINALITAT

David Costa
Guió i direcció musical

Tenor, director musical, productor i creador artístic, en David Costa és fundador de Cor de Teatre i director i professor de cant de diferents projectes educatius, grups teatrals, actors i actrius.
Actualment, continua treballant amb Joaquim Proubasta i Cor de Teatre per a la consolidació i creació de projectes vocals polifònics.
Ha produït diversos projectes per a diferents discogràfiques, grups de cambra, orquestres, cors i solistes nacionals i internacionals.
Durant aquests últims anys ha dirigit musicalment els següents espectacles: El concert 2009 (Xavi Ausellé), Concert Tempestiu 2010 (Xicu Masó), Operetta 2011 (Jordi Purtí), La Flauta Màgica Variacions Dei Furbi 2012 (Gemma Beltran), Così fan Dei Furbi, trilogia Mozart 2014 (Gemma Beltran), Allegro 2014 (Paco Mir), L’Altra Cara 2015 (Joan Maria Segura), Street Chorus-Bernstein Mass
(Clark Rundell i l’OBC) 2016 (Leonard Bernstein), Enamorats de Shakespeare 2017 (Joan Solana), Peer Gynt 2018 (James Ros i l’OSV) i Romeo&Julieta 2018 (Joan Gómez Ponsatí)
La seva tasca ha estat mencionada amb els següents premis:
PREMI MAX millor espectacle musical, La Flauta Màgica Variacions Dei Furbi (2014).
PREMI MAX nominació Operetta millor espectacle revelació (2012). Premi «BANYOLÍ DE L’ANY» (2011).
PREMI BUTACA Operetta millor espectacle familiar (2011).
PREMI UNNIM de Teatre premi popular Operetta millor espectacle (2011).

Joan Maria Segura
Direcció escènica i coreografia

Llicenciat en Direcció i Dramatúrgia per l‘Institut del Teatre de Barcelona i estudia interpretació, cant i dansa a diferents escoles de Barcelona i Madrid.
Ha estat director escènic i coreògraf de la companyia Egos teatre des del 2007 fins el 2013.
Dirigeix CabaretA de Bárbara Granados i Maria Molins (Sala Muntaner i Espai Lliure i Finalista als Premis Max com a Millor espectacle musical), You say tomato de Joan Yago (Sala Muntaner), Estranha forma de vida amb textos de Fernando Pessoa (El Maldà), Boges de José Pascual Abellán (Sala Muntaner), L’Altra cara amb Cor de Teatre, Amarcording i Junts, presentació del disc d’Amarcord i del grup vocal Deu de Veu (Teatre Coliseum), Lo tuyo y lo mío (Teatre Capitol), El Crim de Lord Arthur Savile d’Egos teatre (Teatre Nacional de Catalunya). Per aquest espectacle ha estat nominat com a millor director d’escena als Premios de Teatro Musical 2011-12 i als Broadwayworld Spain 2011-12, Udol de Marilia Samper- Q-Ars Teatre (Teatre Lliure. Festival Grec), Contra el progrés d’Esteve Soler-Teatre Al Detall (Sala Beckett), El somni d’una nit d’estiu de W. Shakespeare-Parking Shakespeare, killer de Guillem Clua i Xavier Mestres (Sala Muntaner), La casa sota la sorra d’Egos Teatre (Teatre Nacional de Catalunya), Ruddigore o la nissaga maleïda, d’Egos teatre (Versus teatre- Per aquest espectacle va ser nominat com a millor director d‘escena als Premios Gran Vía de Teatro Musical 2007-08).
Fa de coreògraf en diversos espectacles com: Concert de Sant Esteve del Palau de la Música 2016 (dirigit per March Rosich), T’estimo ets perfecte, ja et canviaré dirigit per Elisenda Roca, Concha, yo lo que quiero es bailar dirigit per Josep Maria Pou, La dona vinguda del futur de Marc Rosich, Videoclip Ara i aquí de la cantant Beth (direcció Lyona), a molts espectacles de Q-Ars Teatre, així com la Gala Catalunya aixeca el teló (2014-15), Gala dels Goya 2013 entre d’altres.
Ha dirigit també espectacles per a públic familiar: La nena dels pardals de Jordi Palet-Teatre al Detall (SAT Teatre i Premi de la Crítica 2018 al Millor espectacle familiar), That’s a musical de Xavier Torras i Joan Maria Segura (Caixaforum), L’Endrapasomnis de Jordi Palet amb la cia Teatre Al Detall (Mostra d’Igualada i Premi de la Crítica 2015 al Millor espectacle familiar), Històries elèctriques (Auditori), El Planeta Lares de Daniela Feixa amb la Cia Q-Ars Teatre (La seca), Llepafils de Jordi Palet amb Teatre Al Detall (Jove Teatre Regina), En Joan sense por, d’Egos petits i premiat com a Millor espectacle de la Mostra d’Igualada.
Com a docent ha treballat a l’Institut del Teatre dirigint el Taller de 4art de musical El temps de Planck de Sergi Belbel i Òscar Roig (Teatre Estudi), Rent de Jonathan Larson, El coronel ocell/Songs for a new world de Hristo Boitxev/J.R. Brown, Urinetown de Mark Hollmann i Greg Kotis, La comèdia dels errors de Shakespeare/Rodgers/Hard (Teatre Ovidi Montllor), també a l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia on ha dirigit Una habitació buida de Marc Artigau i Clara Peya. Ha estat professor d’interpretació i dansa al Col.legi del Teatre, Escola Memory i professor de direcció i coreografia al curs per a mestres CaixaEscena de la Fundació La Caixa.

Pere-Mateu Xiberta
Arranjaments musicals

Format a Barcelona, Estats Units, Itàlia i Hongria, en composició, direcció coral i interpretació pianística. Ha treballat entre d’altres amb René Clausen, André Thomas, Peter Broadbent, Leonardo Balada i Vinautas Miskinis. Ha especialitzat la seva creació musical en l’àmbit del gènere vocal. Com a intèrpret ha actuat a França, Bèlgica, Holanda, Suïssa i a l’estat espanyol.
Guardonat als Premis Catalunya de composició Coral (2008 i 2013). Publica composicions i arranjaments per a institucions corals catalanes. Professor en cursos de formació per a mestres, col·laborador en l’edició de llibres i enregistraments pedagògics. Ha realitzat arran- jaments musicals per a Operetta, espectacle guardonat amb els PREMIS UNNIM (2011) i BUTACA (2011). Ha ideat els espectacles La volta al món en 80 minuts (2014) i Festa major (2013).

Xavier Erra
Escenógraf

Llicenciat a la Facultat de Belles Arts de Barce- lona i amb estudis d’escenografia a l’Institut del Teatre (inacabats). Dissenya escenografies per a espectacles de diferents gèneres com teatre, circ, música, titelles i dansa. Ha treballat amb directors com Tamzin Townsend, Ernesto Collado, Oriol Broggi, Pep Pla, Angel Pavlovsky, Magda Puyo, Jordi Palet, Joan Maria Segura… Les seves escenografies s’han estrenat en escenaris com el Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Lliure, Teatro de la Abadía, Sala Villarroel, Sala Beckett, Teatre Borràs, L’Auditori de Barcelona…
Alguns dels muntatges en els quals ha participat com escenògraf són: “La visita de la vella dama” (Teatre Lliure 2018), “La note d’A coté” d’Alfonso Vilallonga (Festival Grec 2016 – Teatre Lliure), “Gales Premis Zirkolika de Circ de Catalunya 2017, 2016, 2015, 2014” (Auditori de Barcelona, Teatre Ovidi Montllor, Circ Raluy), “Rudo” (Festival Grec 2014), “AAART!” (18è Circ d’Hivern. Ateneu 9barris), “Diagnòstic: Hamlet” (Companyia Pelmànec. Premio a la mejor escenografia. XV Certamen Nacional de Teatro La Rioja 2012), “Plecs” (Teatre Nacional de Catalunya. Premi FAD Sebastià Gasch 2010), “Kvetch” (Sala Muntaner 2010), “El col·leccionista de paisatges” (CaixaForum 2008)…
Podeu consultar el seu treball a la web: www.xaviererra.com

Marta Rafa
Figurinista

Marta Rafa és llicenciada per l’Institut del Teatre, graduada en Història de l’Art per la UB i ha estudiat Disseny de vestuari per espectable a l’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda de Barcelona. Actualment cursa el màster d’Estudis Avançats en HistòrIA de l’Art de la Universitat de Barcelona.
Des del 1997 treballa com a figurinista en espectacles dirigits per Carlota Subirós com Maria Rosa, La Rosa Tatuada o Alícia-Un País de Meravelles (Premi Butaca al Millor vestuari 2010 amb Berta Riera), Roberto Romei a Lehmann Trilogy, Carme Portacelli a El video no el veu ningú, Magda Puyo a Espectres, Àlex Rigola a Titus Andrònic (Premi Butaca millor vestuari 2001), Suzuki I i II, Glengarri Glen Ros, Ricard 3r, European House o Der Fliegende Holländer i amb Toni Casares a Plou a Barcelona o La Salamandra. També ha treballat amb altres directors com Jordi Coca, Anna Llopart, Rafel Duran, Glòria Balañà o Marc Chornet.
Els darrers espectacles han estat Vaig ser Pròsper (a partir de La Tempesta de Shakespeare) amb la Companyia Projecte Ingenu, dirigit per Marc Chornet i estrenat l’abril del 2018 a La Seca – Espai Brossa i Sol, solet d’Àngel Guimerà, amb dirección de Carlota Subirós al Teatre Nacional de Catalunya el març del 2018.
Actualment és docent del departament de Disseny escènic de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del teatre de Barcelona. Ha estat Coordinadora i professora del Postgrau Relats Urbans: Itineraris Històrics de l’IT i el MUHBA (2015) i coordinadora de les activitats del Museu de les Arts Escèniques per la Nit dels Museus (2012-2015). També ha estat professora convidada en cursos de Disseny d’indumentària al Teatro San Martín de Buenos Aires (2006), pel CEBA a Cartagena de Índias (Colombia 2010), a la Sala Beckett (2007-10-15-17).

David Bofarull
Il·luminació

DANSA. Vladimir Malakhovs, La Péri, Staatsoper (2010). Die Bajadere Duetshe Oper, in Berlin (2010). Terence Kohler Daphnis Und Chloé Bavarian State Ballet, Munich (2010). Cinderella a Tragic Tale Suomen Kansallisoop- pera Helsinky (2011). The Nutcraker Cultural Center in Hong Kong (2012). Karl Alfred Schneider, Memento Mori Reithalle/GartnerplatzMunich (2013). JoStromgren Arsen, Rokokotrhiller Cuvilliés Theatre, Gartnerplatz, Munchen (2014). Terence Kolher Das Kleine Schwarze / The Riot of Spring Ballet Company Baddishes Staats Theater, Karlsrhue (2015).
TEATRE. Andrés Lima, La Mare, Teatre Villarroel, (2017). Jordi Prat i Coll, La Fortuna de Sílvia, TNC (2016). Julio Manrique, La Treva, Teatre Villarroel (2016). David Plana, El Bon Pare, Teatre Borràs (Grec 2016). Joan Carlos Martel, L’Inframón, Teatre Lliure de Gràcia (Grec 2016). Marc Artigau, Caïm i Abel, Bibliioteca de Catalunya (2016). Pau Miró, Victòria, TNC (2016). Josep Ma Mestres, L’Avar, Teatre Goya (2016). Carlota Subirós, Maria Rosa, TNC (2016). Àngel Llàcer, Molt soroll per no res, TNC (2015). Josep Mo Miró, Carrer Franklin, TNC (2015). Xavier Albertí, L’Hort de les Oliveres, TNC (2015). Jordi Casanovas, Vilafranca, Teatre LLiure, Teatres Amics (2015). Pau Miró, Terra Baixa i Lluís Homar, Teatre Borràs (2014). Manel Dueso, Mata’m, Villarroel, Grec (2014). Oriol Broggi, Cels de Wajdi Mouawad, Biblioteca de Catalunya (2014). Marta Butxaca, Losers, Villarroel Teatre (2014). Josep Ma Miró, Fum, TNC (2013). Xavier Albertí, Terra de Ningú, TNC (2013). Jordi Casanovas, Consell Familiar, Sala Beckett (2013). Pere Riera, Barcelona, TNC-Teatre Goya (2013). Jordi Casanovas, Una història catala- na, TNC (2013). Gemma Beltran, La Flauta Màgica, variacions Dei Furbi, La Seca (2013). Jordi Casanovas, Pàtria, Teatre Lliure / Poliorama (2012). Josep Ma Miró, El principi d’Arqui- medes, Sala Beckett (2012).
PREMIS. Butaca millor il·luminació 2013, Barcelona. Butaca millor il·luminació 2014, Terra Baixa i Lluís Homar.

Joan Carles Ros "Rosky"
So

Soci fundador de l’empresa Alter Sinergies SL, que es dedica a la gestió, comunicació i produc- ció tècnica de projectes culturals. Compta amb una àmplia experiència en organització, produc- ció i muntatges de festivals, fires i congressos, entre d’altres. Actualment és responsable tècnic d’(a)phònica, Festival de la Veu de Banyoles, del Festival Coordenades, del White Summer, del Calella Rockfest, del White Summer, del Càntut, Cançons i músiques dels avis i coordinador local de The Village de la promotora Belga Route du Soleil. També d’espais com la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, del Teatre del Centre Cívic de Sant Narcís, del Teatre de l’Ateneu de Celrà i del servei tècnic de d’audiovisuals del Teatre Municipal de Girona. Ha estat cap tècnic de so de concerts realitzats a festivals i sales com el Festival Internacional de Peralada, el Festival Jardins de Cap Roig, el Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, a la Sala La Planeta de Girona, i a l’Auditori de la Mercè de Girona. Tècnic i cap tècnic de companyies com Egos Teatre, Dei Furbi, Gaia Contes, Cor de Teatre, Jove companyia de dansa de l’Escola Municipal de Dansa de Celrà, dels espectacles de la Cobla Bisbal Jove i grups musicals com Fang, Toti Soler, Sopa de Cabra, Dr. Calypso i Kitsch, entre d’altres.

X