TROIA, UNA VERITABLE ODISSEA! 

Després de l’èxit d’Operetta i Allegro, Cor de Teatre inicia un nou camí amb un guió de temàtica unitària i per a tots els públics. Troia, una veritable odissea! és un espectacle polifònico-teatral basat en el relat fundacional de la literatura europea. S’inspira en la Ilíada i l’Odissea, obres atribuïdes a Homer (segle VIII a.C.), que són el conjunt d’episodis més important de la mitologia i les llegendes gregues.

El relat, el faran evolucionar els grans cors de la història de la música, arranjats per ser interpretats a cappella, que seguiran l’evolució en tot moment. Les parts instrumentals d’aquestes obres seran interpretades amb sons o bé percussions, que efectuaran els mateixos cantants, un cor mixt de 30 intèrprets.

Troia, una veritable odissea! té dues parts clarament diferenciades. Després d’escoltar Penèlope i el cor grec, que ens introduiran en la nostra història, i descobrir els déus de l’Olimp, màxims responsables dels destins del homes, veurem com el conjur de l’amor d’Afrodita sobre Paris i Helena (reina d’Esparta i esposa de Menelau) és la causa de l’inici de la guerra entre grecs i troians. La mort d’Aquil·les i l’escena del cavall gegantí gira la sort de la guerra a favor dels grecs. Amb la tornada dels grecs a casa, acaba la Ilíada. Continuarem amb les aventures de l’astut Ulisses, protegit per la deessa Atena, que conta l’Odissea. Hi veurem l’episodi a la cova del gegant Polifem, els naufragis provocats pels déus contra els grecs, la baixada d’Ulisses a l’Hades (a l’Infern) i l’aventura amb les malvades sirenes caníbals. Podrà superar totes les adversitats a temps per recuperar el seu tro a Ítaca, retrobar-se amb la seva esposa Penèlope i tombar els pretendents fatxendes que volen arrabassar-li el reialme?

Troia, una veritable odissea! és una obra plenament vigent que recull les preocupacions que sempre han inquietat els humans. Hem buscat sempre l’èxit, el poder i, com a fonament, abans que la immortalitat, estimar i ser estimats. Fa més de 3.000 anys ens barallàvem per solucionar els nostres conflictes i actualment continuem fent-ho.

La Ilíada i l’Odissea com mai te les han explicades… 

Cor de Teatre
Companyia

Cor de Teatre no és pròpiament un grup vocal ni tampoc una companyia teatral, sinó les dues coses alhora. Una companyia que ha obert un nou camí en la interpretació del repertori polifònic.

David Costa
Guió i direcció musical

Tenor, director musical, productor i creador artístic, en David Costa és fundador de Cor de Teatre i director i professor de cant de diferents projectes educatius, grups teatrals, actors i actrius.

Joan Maria Segura
Direcció escènica i coreografia

Llicenciat en Direcció i Dramatúrgia per l‘Institut del Teatre de Barcelona, estudia interpretació, cant i dansa a Barcelona i Madrid. Ha dirigit diversos espectacles, també per a públic familiar.

Pere-Mateu Xiberta
Arranjaments musicals

Format a Barcelona, Estats Units, Itàlia i Hongria, en composició, direcció coral i interpretació pianística. Ha especialitzat la seva creació musical en l’àmbit del gènere vocal.

Xavier Erra
Escenógraf

Llicenciat a la Facultat de Belles Arts de Barcelona i amb estudis d’escenografia a l’Institut del Teatre (inacabats). Dissenya escenografies per a espectacles de teatre, circ, música, titelles i dansa.

Marta Rafa
Figurinista

Llicenciada per l’Institut del Teatre i graduada en Història de l’Art per la UB, estudia Disseny de vestuari per l’espectacle a Barcelona. Figurinista en espectacles de Carlota Subirós, Carme Portacelli o Àlex Rigola.

David Bofarull
Il·luminació

TEATRE.Andrés Lima, La Mare, Villarroel, (2017).Jordi Prat i Coll, La Fortuna de Sílvia, TNC (2016).Julio Manrique, La Treva, Villarroel (2016).David Plana, El Bon Pare, Teatre Borràs (Grec 2016).

Joan Carles Ros
So

Soci fundador d’Alter Sinergies, dedicada a la gestió, comunicació i producció tècnica de projectes culturals. Té una àmplia experiència en organització, producció i muntatges de festivals o fires.

Producció:

Coproducció:

Amb el suport de:

X