TROIA, UNA VERITABLE ODISSEA! 

La Ilíada i l’Odissea com mai us les han explicades! 

Troia, una veritable odissea! és un espectacle polifònico-teatral per a tots els públics inspirat en la Ilíada i l’Odissea, obres atribuïdes a Homer (segle VIII a.C.), i que són el conjunt d’episodis més important de la mitologia i les llegendes gregues. Els 30 intèrprets de Cor de Teatre us faran viatjar amb les seves veus, pels episodis més emocionants d’aquestes dues obres literàries fundacionals de la cultura europea.

Grans cors de la història de la música, arranjats per ser interpretats a cappella, faran evolucionar el relat, creant una fusió inseparable i molt potent entre la música i el teatre gestual. Cada nota té un gest assignat, a cada frase musical li pertany una acció teatral. Hi podreu escoltar Bach, Purcell, Haendel, Mozart, Verdi i Wagner, entre molts altres.

Troia, una veritable odissea! és un espectacle que emocionarà per la qualitat de la música, interpretada només amb la veu, i per la poètica posada en escena visual i emotiva, utilitzant diferents estils teatrals i coreografies. Un espai escènic evocador de telons gegants, simbolitzant un llibre, arrodoneix l’estètica del muntatge, amb un vestuari contemporani que transporta a un món imaginari on tot és possible, i una acurada il·luminació que ressegueix i reforça l’evolució del relat en tot moment.

Troia, una veritable odissea! té com a elements centrals el treball gestuali la música a cappella que configuren el segell identificador de Cor de Teatre posant a l’abast del gran públic grans clàssics de la música i la literatura

Troia, una veritable odissea! té com a elements centrals el treball gestual i la música a cappella que configuren el segell identificador de Cor de Teatre posant a l’abast del gran públic grans clàssics de la música i la literatura

Un espectacle que atraparà al públic expert per l’original adaptació i interpretació de la Ilíada i l’Odissea només amb la veu cantada i l’acció teatral. I alhora és una proposta molt pedagògica per a qui desitgi introduir-se en aquestes dues obres literàries universals plenes d’emoció, sentiment, aventures i la música clàssica més imprescindible.

Troia, una veritable odissea! té dues parts clarament diferenciades. Després d’escoltar Penélope i el cor grec, que us introduiran en la història, i descobrir els déus de l’Olimp, màxims responsables dels destins del homes, veureu com el conjur de l’amor d’Afrodita sobre Paris i Helena (reina d’Esparta i esposa de Menelau) és la causa de l’inici de la guerra entre grecs i troians. La mort d’Aquil·les i l’escena del cavall gegantí gira la sort de la guerra a favor dels grecs. Amb la tornada dels grecs a casa, acaba la Ilíada. El relat continua amb les aventures de l’astut Ulisses, protegit per la deessa Atena, que conta l’Odissea. Hi veureu l’episodi a la cova del gegant Polifem, els naufragis provocats pels déus contra els grecs, la baixada d’Ulisses a l’Hades (a l’Infern) i l’aventura amb les malvades sirenes caníbals. Podrà superar totes les adversitats a temps per recuperar el seu tro a Ítaca, retrobar-se amb la seva esposa Penélope i tombar els pretendents fatxendes que volen arrabassar-li el reialme?

Troia, una veritable odissea! és una obra plenament vigent que recull les preocupacions que sempre han inquietat els humans. Busquem l’èxit, el poder i, com a fonament, abans que la immortalitat, estimar i ser estimats. Fa més de 3.000 anys ens barallàvem per solucionar els nostres conflictes i continuem fent-ho.

Cor de Teatre
Companyia

Cor de Teatre no és pròpiament un grup vocal ni tampoc una companyia teatral, sinó les dues coses alhora. Una companyia que ha obert un nou camí en la interpretació del repertori polifònic.

David Costa
Guió i direcció musical

Tenor, director musical, productor i creador artístic, en David Costa és fundador de Cor de Teatre i director i professor de cant de diferents projectes educatius, grups teatrals, actors i actrius.

Joan Maria Segura
Direcció escènica i coreografia

Llicenciat en Direcció i Dramatúrgia per l‘Institut del Teatre de Barcelona, estudia interpretació, cant i dansa a Barcelona i Madrid. Ha dirigit diversos espectacles, també per a públic familiar.

Pere-Mateu Xiberta
Arranjaments musicals

Format a Barcelona, Estats Units, Itàlia i Hongria, en composició, direcció coral i interpretació pianística. Ha especialitzat la seva creació musical en l’àmbit del gènere vocal.

Xavier Erra
Escenógraf

Llicenciat a la Facultat de Belles Arts de Barcelona i amb estudis d’escenografia a l’Institut del Teatre (inacabats). Dissenya escenografies per a espectacles de teatre, circ, música, titelles i dansa.

Marta Rafa
Figurinista

Llicenciada per l’Institut del Teatre i graduada en Història de l’Art per la UB, estudia Disseny de vestuari per l’espectacle a Barcelona. Figurinista en espectacles de Carlota Subirós, Carme Portacelli o Àlex Rigola.

David Bofarull
Il·luminació

TEATRE.Andrés Lima, La Mare, Villarroel, (2017).Jordi Prat i Coll, La Fortuna de Sílvia, TNC (2016).Julio Manrique, La Treva, Villarroel (2016).David Plana, El Bon Pare, Teatre Borràs (Grec 2016).

Joan Carles Ros
So

Soci fundador d’Alter Sinergies, dedicada a la gestió, comunicació i producció tècnica de projectes culturals. Té una àmplia experiència en organització, producció i muntatges de festivals o fires.

Producció:                     

                          

Coproducció: 

Amb el suport de:

    

X